pietenbeainbali.reismee.nl

Er waren eens twee Balinese Vinkjes

9 september

Er waren eens 2 Balinese vinkjes of zijn het wit borstjes? Zij zijn erg gek op elkaar en besluiten een liefdesnestje te gaan bouwen. Vinkie' en 'Witborstje' zagen 2 Blanda's vredig op hun veranda zitten en besloten dat dit de plek wordt voor hun nestje. Na wat rondfladderen zagen zij de Oudhollandse olielamp en besloten dat dit een mooie plek is.

Alle sprietjes en takjes verhuizen ze naar de lamp. Het is hun eerste nestje en veel ervaring hebben ze nog niet, na een dag bouwen viel het steeds uit elkaar en het werd een bende op de veranda. De volgende dag regende het, dus de takjes waren nat en plakten beter aan elkaar. Na een werkoverleg op de kap van de olielamp besloten ze het nu beter gaan doen en meer met elkaar samen te gaan werken. Ook de takjes die op de grond vallen ruimen we weer op. Ze storen zich niet aan de blanda's, want ze hebben door dat deze genieten van hun bouwactiviteiten. Het regent, dus ze hebben niets anders te doen.

De vrouwelijke blanda zou ze wel willen helpen, maar als hulpverleenster heeft ze geleerd dat je de kwaliteiten van iedereen moet benutten, zodat ze vanuit deze trots zich verder kunnen ontwikkelen. Het personeel van het hotel komt ook regelmatig kijken naar de bouwactiviteiten. Iedereen is benieuwd of er ooit een eitje in wordt gelegd. Het zullen wel piep kleine eitjes worden want, wij Vinkie en Witborstje zijn ook niet zo groot. Een van de personeelsleden kwam nog een fles eigen gestookte Arak brengen, hij had wel door dat de Blanda's deze gemixt met vruchtendrank wel lekker zullen vinden. Het licht gaat aan in de lamp, maar ook daar storen Vinkie en Witborstje zich niet aan. Ze kunnen zo vanavond rustig doorgaan en de achterstand van gisteren inhalen Zo groot is het belang van het bouwen van hun liefdesnestje. Ze kwetteren er lustig oplos.

Reacties

Reacties

Will

Dit is Skitterend.
Ze zien jullie natuurlijk tortelen ,en denken dat kenne wij ook.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!